Monthly Archives: marts 2012

Ny guitar

Jeg købte en ny guitar i går. Det er en Gibson Hummingbird Custom fra 1974. Guitaren blev solgt første gang i foråret 1977 til en fyr i Iowa, som hedder Paul. Siden er den på et eller andet tidspunkt havnet i Danmark, og jeg købte den af Morten i Gedved. Den er rigtig pæn, mægtig rar at spille på og lyder godt. Så jeg er glad.

Her prøver jeg at spille en Neil Young-sang på den.

Lydklip: Adobe Flash Player (version 9 eller højere) kræves for at afspille dette lydklip. Hent den seneste version her. Du skal også have JavaScript aktiveret i din browser.

Min nye guitar

Mad og bogstaver

Hun er i forvejen i høj kurs, Kathleen. Vi har hørt Failer hver morgen den sidste måned. Og så snakker vi om sangene. Især snakker vi om nr. 1, 2, 3, 5 og 7. 1′eren handler om, at man skal holde af hinanden, selv om man nogle gange kommer til at gøre noget dumt. Det er måske nok en ret fri fortolkning af en sang, som handler om at have en kæreste, som sidder på death row. Men den problemstilling kunne jeg ikke lige oversætte til noget, der passer ind i en 2- og 5-års-horisont. 2′eren handler om rumraketstjernen Johnny. 3′eren handler om, at hun ikke har nogen skøjter. 5′eren ved vi ikke helt, hvad handler om, men den er Kirstines yndlings. 7′eren er for tiden min favorit, fordi hun snøvler sig velbehageligt gennem en historie om, at hun har en hemmelighed med en mand, og hemmeligheden er, at de kysser, og det vil hun ikke fortælle til sine venner. Så jo, vi kan godt lide Kathleen.

Og begejstringen blev ikke mindre, da vi i går opdagede den her video. For den handler om mad og bogstaver. Og det er jo faktisk noget af det, vi allerbedst kan lide.

Hockey Skates

Kathleen spillede i København i aftes. Og hun var rigtig, rigtig sød. Jeg optog ‘Hockey Skates’ til Johnny, fordi det er hans yndlingssang.

Tæt på en kold favn

Lise Westzynthius er ude med en ny plade. ‘Tæt på en kold favn’ er førstesinglen. Den er sådan set bare trist, trist, trist. Men god. Og der er en bilmetafor. Så jeg glæder mig til at høre mere.

Forstadsfrustrationer

Let’s go for a drive
See the town tonight
There’s nothing to do
But I’ll unwind when I’m with you

Sådan starter “Suburban War” med Arcade Fire. Og det er rigtig fint. Har jeg fundet ud af med en del forsinkelse. Men jeg har været lidt sur på Arcade Fire, fordi jeg engang fik en plade med dem, som jeg ikke kunne lide. Så jeg gad ikke høre den der forstadsplade, selv om jeg jo egentlig godt kunne læse, at det her kunne være noget for mig. Men det her er altså fint.