Monthly Archives: november 2011

Mellemblond

Jeg kan godt lide den her sang med Mellemblond. Det er en god sang. Den er ny. Og handler om forår.

Tandløs

Jeg har jo længe gået og følt mig lidt tandløs. Nu har et sammenstød med Johnny føjet spot til skade.

Tandløs 1.3) overf. anv. af bet. 1.2: som mangler bid, fynd, skarphed, virkningsfuld kraft olgn. (de) store Ord, som Fremtiden bestandig maa høre af den tandløse Fortid. Brandes.IV.107. tandløse Vittigheder; Suppe paa en Pølsepind (dvs.: i et skuespil). smst. XIII.333. gamle, tandløse Ammestue-Eventyr.AKohl.(Pol.27/71921.7.sp.5). (#)

Drømme om tænder tilskrives i reglen seksuel betydning. Tændernes udvikling forløber jævnsides med menneskets fysiske udvikling og registrerer samtidigt, hvordan mennesket bliver ældre. Barnets mælketænder, tandskiftet i løbet af puberteten og tabet af tænderne i alderdommen viser det. Tænderne er derfor også et symbol på potens. Tab af tænder i drømme kan forstås som symbol på en almindelig potenssvækkelse. I givet fald signalerer drømmen på denne måde forekomsten af seksuelle impotensfænomener. (#)

Det ville jo være nærliggende at tolke begivenheden som en symbolsk kastration. Hvor min søn fører kniven. Så det er jo Ødipus om igen. Men det vil jeg selvfølgelig ikke gøre. Det var bare et hændeligt uheld. Og det går jo heller ikke, at jeg er alt for impotent, hvis nu tandfeen skulle komme forbi.

Today

“Det bliver den fedeste dag. Nogensinde.” Sådan sagde Kirstine om dagen i dag i sidste uge, da vi lagde planer for fødselsdagen. Så forventningerne var i hvert fald skruet op. Og dagen har faktisk været rigtig god. Først fødselsdagsgaver med Barbie og lyserødt lille-lego. Og så morgenmad med ægte ymerdrys! Og så i Horsens badeland. Og så på Burger King. Og så hjem og lege. Og spise honninghjerter og gåsebryst. Og så til gymnastik. Og så hjem og spise risengrød. Så jo, det blev en fed dag for vores 5-års fødselar. På et mere personligt, forfængeligt plan toppede dagen for mit vedkommende, da jeg for lidt siden puttede Johannes. “Du har noget flot hår, far”, sagde han.

Også i dag er der grund til at sige tak.

Søndag aften, mandag morgen

Ryan Adams spillede i Musikhuset i aftes. Jeg ville egentlig gerne have været der. Men jeg var hjemme. Og rettede samfundsfagsopgaver. Sådan kan det jo gå. Og man kan ikke altid få det, man gerne vil have. Og sådan er livet vist bare. Og det er også okay. Og heldigvis er Ryan jo stadig på youtube. Så her er bittersød mandagscountry.

Crank It Up

Ivan og resten af Boombox Hearts har lavet en ny sang, som egentlig er ret trist. Eller faktisk meget trist. Men også rigtig, rigtig rar. Og videoen er både sød og cool. Så det gør ærligt talt min lørdag lidt bedre. Tak for det.

Set gennem en voksende rus

Det var en rigtig fin aften. Først læste Peter digte op. Og så spillede han sammen med Boi og Michael i De Efterladte. Og det var sådan afdæmpet og fint og faktisk meget sjovt. For Peter er jo egentlig en munter fyr. Og det blev helt smukt, da de til sidst spillede den der med brevet fra Onkel Bob i Amerika om liv og død og begær og jalousi og nye ar og erfaringer. Og månen er for resten fuld i aften, og jeg er på vej i seng. Som ramt af lynet. Eller et myggestik.