Monthly Archives: juni 2010

Shine On

Vi skal holde sommerfrokost på skolen i morgen. Jeg er med til at arrangere. Temaet er sådan noget retro-halløj. Det var jo meget moderne for et par år siden. Så nu gør vi det også. Det må vel siges at være retro i anden potens.

Nuvel, vi skal høre lp’er, så jeg har fundet min gamle pladespiller frem. Og så var det, at jeg kom til at tænke på, at der var god plads til den, dengang jeg havde mine tolv kvadratmeter på Grundtvigshuskollegiet, men i mit hus på 120 er der ikke. Det siger jo nok noget om livet, kunne man sige, hvis man var filosofisk anlagt.

Nå, men jeg fandt også en gammel plade med House of Love, og de er jo rigtig gode. Og ser godt ud. Og har lækre guitarer. Shine On er en af mine største favoritter.

Håb

Jeg skal putte Kirstine, og så kigger hun på min t-shirt og spørger, hvad der står. Hope, siger jeg. Skal vi stave det sammen, spørger hun. Okay. H. O. P. E. Hope. Det er engelsk og betyder håb. Ved du, hvad det vil sige at håbe, spørger jeg. Det ved Kirstine ikke. Det er, når der er noget, man godt kunne tænke sig skulle ske, forklarer jeg. Så ved Kirstine godt, hvad det handler om, for Matthias håber, at han får en lillebror. Er der også noget, du håber på, spørger jeg. Næ, siger hun, for jeg har jo en lillebror. Så snakker vi lidt om, at man også kan håbe på andre ting, fx dejligt vejr eller at have det godt sammen med andre.

Hope er også en ep med Palace Songs. Den er mægtig fin. Her er sangen om Agnes.

Samtale i bilen

Mig og Johnny har været oppe og hente Kirstine i børnehaven. Så er vi på vej ned på biblioteket.

Kirstine (K): Jeg vil høre noget andet musik. Alberte…
Søren (S): Nej, vi er snart på biblioteket, og jeg vil gerne høre den her sang. Den er nemlig mægtig god, synes jeg.
K: Hvem er det, der synger?
S: Det er en, som hedder Neil.
K (begejstret): Neil! Så er der to, som hedder Neil. [Der er nemlig også en Neil oppe i børnehaven, og han er den allersejeste af de voksne].
S: Ja, er det ikke sjovt?
K: Hvordan ser han ud?
S: Han har sådan lidt langt hår, og har han tit ternet tøj på. Eller en ternet skjorte. Måske kan vi se et billede af ham på biblioteket.
K: Ja, de har i hvert fald et billede af cykelmyggen.
S: Ja, det har de nemlig.

Nå, men vi hørte Birds fra After the Gold Rush. Det er en dejlig sang. Men jeg tror nok, at når alt kommer til alt, så er Cortez the Killer min allerstørste favorit med Neil. What a killer!